Снегът, виелиците и силният вятър затрудни  обстановката по пътищата в

...
Снегът, виелиците и силният вятър затрудни  обстановката по пътищата в
Коментари Харесай

Лошото време затрудни движението в цялата страна

Снегът, виелиците и мощният вятър затрудни  ситуацията по пътищата в цялата страна. Жълт код за рисково време имаше в областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София, Велико Търново и Габрово. Виелици обгърнаха Източна България.
Заради насъбраните навявания придвижването по пътя Е-79 в сектора Дунавци-Ружинци и по път I-1/E-79 в сектора Белотинци-Смоляновци, в област Монтана бяха лимитирани. Обрасуваха се зъдтръствания и шьофорите бяха принудени да изачкат  с часове на място.
Труднопроходими бяха и " Троянски " и " Ришки " проход, заради аварирал товарен автомобил. На " Шипка " и " Хаинбоаз "   натрупа сняг, терените бяха заледени и с дълбоки преспи.
Над 780 снегорина почистваха пътищата, фотоси Дарикнюз
Заради мощен вятър три полета на летище Варна закъсняха с към час. Ураган наклони покрив на остарялата ЖП гара в града. Бурята откъсна на парапета на Младежкия дом.  
На пътя за " Дунав мост 2 " водач на снегорин се блъсна в задната част на ТИР с турска регистрация и почина на място. Инцидентът е станал сред 3 и 4 часа през вчерашния ден сутринта в сектора на монтанското село Смоляновци.
Заради заледн път два леки автомобила катастрофираха по пътя за Боровец малко преди Самоков.
Села от Монтана, Лом и Берковица останаха без електричество поради изобилния снеговалеж. Ток нямаше в Крива бара и Дондуково в община Брусарци, в Чемиш, Видлица и Каменна Рикса в община Георги Дамяново, както и в част от Лом и село Замфир.
Лошото време провокира повреди по ВиК мрежата, които оставиха без вода стотици поданици на Пловдив и района. В регионалния център пресъхнаха чешмите на живеещите на улиците " Драма " и " Капитан Петко Войвода " и към тях. Заради щета в помпената станция в Раковски без вода бяха жителите на селата Дрангово, Върбен, Златосел, Отец Кирилово, Руен и част от Куклен.
Затворени са пътищата към " Златните мостове " и хижа " Алеко ", като ще бъдат позволени само коли с вериги, заради обилнен снеговалеж. Над 60 см сняг е навалял през тази нощ в планината като интензивният снеговалеж продължава и сега.     
Валежите ще продължат и през днешния ден. Сериозна снежна завивка ще има в Предбалкана и източните региони. В Добруджа и Лудогорието, както и в планинските преходи, ще има виелици и навявания. Жълт код е разгласен за 13 области на Североизточна и елементи от Южна България поради снеговалежи и виелици. Ще вали сняг и ще се образува снежна завивка сред 10 и 15 см. Ще духа сдържан до мощен най-вече северен вятър. 
От АПИ напомнят, че всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура на уеб страницата www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР